Saturday, June 14, 2008

Tinem animale!


Pentru ZULU & EKOZulu:

Am facut ochi. Si am zis "Mama".

Atat imi aduc aminte despre nasterea mea. Dupa asta, m-am simtit luat pe sus si m-am trezit intr-o cutie de sticla, in fata careia se opreau mereu niste animale care imi aratau coltii si ma impungeau geamul cu degetul. Din cand in cand mi se aducea ceva care imi facea brusc pofta sa mananc.


In rest, ma bagam cu nasul in fratele meu si faceam un zgomot asa, ca un tors, cred ca am la plamani ceva. Dar pentru ca face si fratele meu la fel, ma gandesc ca e ceva specific noua, oamenii.


Astazi, insa, a aparut langa mine un animal cu un cap frumos, care m-a luat in brate, m-a pus intr-un cos colorat, m-a cautat intre picioare (probabil ca sa vada daca am facut caca pe mine...dar nu, nu ma mai scap de cateva zile), m-a pus intr-un cosulet cu plapuma de culoare ca limba mea, roz si am plecat impreuna. Nu am apucat sa ii spun fratelui meu ca ies putin din cutia noastra de sticla, dar sunt sigur ca nu e ingrijorat, pentru ca eu am iesit primul si mama ne-a spus ca fratele cel mai mare e cel mai mare.
M-am trezit pentru a treia oara de cand m-am nascut intr-o cutie de piele, care merge repede. Are cap, ochi, picioare ca niste roti, dar nu are spinare. Cred ca e o pisica. Decapotabila, pentru ca am auzit la un moment dat pe cineva strigand: "Uite o pisica in decapotabila."Acum stau pe canapea si ma plimb peste niste butoane. Cum calc pe un buton, apare ceva pe televizor. Cred ca e tot o pisica, pentru ca am auzit pe cineva spunand: "Uite pisica, se joaca pe calculator."

Treaba e ca simt o durere in burta si nu pot sa spun nimanui despre ea. Pentru ca am auzit cand eram in cutia de sticla, ca cei care au fost descoperiti cu vreo durere, au fost omorati. Si de aia, chiar daca ne durea ceva, cei de acolo tineau secret si nu spuneau la nimeni, de frica sa nu ne omoare. Le sunt foarte recunoscator. Altfel, nu m-as mai fi trezit astazi in casa asta noua, in cosul meu cu plapuma ca limba mea, roz, in bratele animalelor astora bune, care par sa ma iubeasca foarte mult. Am uitat sa va spun: ea are blana lunga, labe foarte fine cu care ma mangaie tot timpul si el ma pune la masa, de cate ori ma prinde. Mi-au luat si niste vitamine. Dragutii de ei, cred ca noi, oamenii traim cu vitamine. Nu, nici pe departe, noua ne place lapte, soarece si peste.


Ah... ma doare asa rau la burtica. Dar nici daca mor nu spun nimic. Daca spun, pot sa mor... Daca nu spun nimic, poate o sa ma tina cu ei si pana ma fac mare, imi trece.Zulu a fost luat de la pet shopul Animax din Carrefour Orhideea si astazi a fost diagnosticat cu hernie abdominala. Peste 3 zile va fi operat. Cei de la magazin spun ca nu au stiut si ca nu sunt ei de vina.


***

Eko:


Sunt Eko. Desi nu mai sunt astazi printre voi, am si eu sa latru ceva.

Am fost un labrador foarte frumos. M-au cumparat intr-o zi si m-au iubit multe zile. Sunt sigur ca ma mai iubesc si azi. As vrea sa stie ca nu am vrut sa fiu bolnav.

M-am nascut si schiopatam un pic. Cei de la magazin ma luau mereu in brate cand voia sa ma cumpere cineva, ca sa nu se vada ca nu puteam sa merg.

Cand m-a luat Diana, puteam sa stau in picioare, dar numai pe cele din fata. Am crezut ca o sa reusesc macar sa traiesc, daca sa alerg nu o sa pot niciodata. Din pacate, am murit. De fapt, am fost eutanasiat intr-o seara, cand ei au crezut ca am dureri atat de mari, incat e mai bine sa mor. Oricum nu mai puteam sa ma ridic de jos. As fi vrut sa pot sa imi mai ridic o data capul, ca sa ma uit la Ea si sa ii multumesc.


Cei de la magazin au crezut ca daca nu spun nimic despre boala mea si nu ma trateaza, o sa ma vanda mai usor. Nu port pica nimanui, pentru ca eu sunt cel mai bun prieten al omului. As vrea doar sa stiti asta: oamenii sunt animale. Eu sunt Sus si am aflat ceva: cuvantul "oameni" e pus in camara cu Animale, intre "caini" si "pisici". Mai sus e cuvantul "maimute", iar mai jos cuvantul "gandacei". Cel mai sus nu stiu ce cuvant e, ca nu ajung pana acolo...Eko a fost luat de la pet shopul Animax din Cora Pantelimon si nu i s-a putut stabili nici un diagnostic. A fost eutanasiat la 2 saptamani dupa ce a fost cumparat, timp in care a stat sub supraveghere medicala. Cei de la magazin au returnat banii cumparatorilor, au spus ca le pare rau si ca nu sunt ei de vina, ci cei de la canisa. Cumparatorii au aflat ulterior ca proprietarii canisei imperecheaza animalele in aceeasi familie (mame cu fii), ceea ce duce la aparitia unor anomalii pe care veterinarii nu le pot diagnostica si, implicit, trata.

4 comments:

Ada Demirgian said...

Crina, ce face zulu?

Crina Novac said...

Face bine, multumim ca te interesezi. E marisor de acum si foarte frumos. Inca nu i-au facut operatia de hernie, pentru ca trebuie sa aiba macar 3 luni la momentul interventiei. O sa ii spun ca ai intrebat de el.

Ale said...

:(( ...Scrii tare frumos
Dar acum? Are 3 luni Zulu?

citizen of the planet 2 said...

frumos zulu..Am avut si eu o pisica..de fapt era a nimanui, dar o cresteam eu ..pe casa:))
pacat de catelul ala..mic