Saturday, January 17, 2009

Ce inseamna sa fii vaca



Cred ca sunt o mare vaca.

Cat am trait, m-am gandit ca par o vaca. Cu vremea, deveneam din ce in ce mai constienta ca sunt o vaca. Acum mi-e clar, am fost de cand ma stiu o vaca. Si scriu aceasta scrisoare catre toti cei care vor sa afle cum e sa fii vaca.

Dragul meu,
iti scriu intai tie, pentru ca tu ai banuit mereu ca sunt o vaca. O vaca rumega mult. Fiecare fir de iarba il miroase, il incearca cu limba, il smulge cu grija sa nu-l doara, il tine o vreme pe limba, il plimba printre masele, il inghite, il tine cateva minute in stomac, apoi il aduce din nou in gura, il mesteca pana ii scoate toata seva din el, il inghite a doua oara si nici atunci nu e sigura ca nu il va regurgita din nou. De cate ori vedeai ca fac asa, imi ziceai ca sunt o vaca. Acum pot sa iti spun: nu e vina mea ca sunt vaca.

Dragul meu,
iti scriu acum tie, pentru ca tu tocmai ai aflat ca sunt o vaca. O vaca muge. Noi, vacile, suntem taiate cand suntem mai frumoase. De aia, din cand in cand, mug, ca sa ma auda papadiile si sa ramana, pana la primul vant, cineva sau ceva care sa stie de mine, inainte sa ma taie. De cate ori mug, imi spui ca sunt o vaca. Pentru ca m-ai intalnit cand eram mai frumoasa, pot sa iti spun: nu e vina mea ca sunt vaca.

Draga mea,
iti scriu si tie, pentru ca tu nu ai crezut niciodata ca sunt o vaca. O vaca e blanda. Cei ca tine zic in loc de "blanda", "proasta". De aia, cand primeam o bata pe spinare si nu muscam, imi ziceai ca "pana si o vaca ar musca". De aia cand ma mulgea si imi lua tot laptele si isi facea din el hrana pentru el si familia lui, dupa care, cand i se scula, ma taia...tu si atunci imi ziceai "nici o vaca nu ar suporta". Pentru ca n-ai crezut niciodata ca sunt o vaca, pot sa iti spun: nu e vina mea ca sunt , totusi, o vaca.

Draga mea,
iti scriu si tie, pentru ca ti-a fost mereu greu sa accepti ca ai facut o vaca. O vaca nu e o iapa. Nu o sa alerge niciodata in galop, dar nici nu o sa fie calarita. Nu o sa aiba parul lung si drept niciodata, dar nici nu o sa poarte "ochelari de cal". Nu o sa traga niciodata o caruta, dar o sa creasca cu laptele ei prunci. Nu o sa ia niciodata de barbat un cal alb (care va ajunge la un moment dat tot o martzoaga), dar o sa se poarte frumos si bland cu boul ei (care poate sa fie un taur, de fapt, cine stie...). Pentru ca te-a necajit mereu ca sunt o vaca, pot sa iti spun: nu e vina mea ca m-ai facut vaca.

Dragii mei,
va scriu si voua, pentru cazul in care nu o sa ma mai apucati poate si nu o sa stiti ce inseamna sa fii vaca. O vaca e sfanta. Nu pentru ca zic indienii asta. O vaca e sfanta, pentru ca e singura care isi da seama ce este si pentru ca dupa ce isi da seama, nu isi doreste sa fie altceva decat este. Sunt o vaca - si pentru voi, cei care nu o sa ajungeti sa ma cunoasteti vreodata, va las asta: daca vreti sa beti vreodata lapte dulce, nu trageti niciodata vaca de tzatze. Dati-i iarba proaspata.

Cu drag,
O vaca.

Si pentru cei care imi striga mereu "Esti o vaca!", sa stiti ca "Muuuuu" nu inseamna NU.

5 comments:

benny(dana) said...

cata tristete, cata intensitate, cat de mult inseamna niste cuvinte..pe care le intelegem ..sau nu.. sau dc le vom intelege vreodata asta nu ca am fi copii, inconstienti, stupizi, ci pt ca am fi vaci..

benny(dana) said...

ps. n=am citit in viata mea ceva mai frumos..ceva care exprime un om...cata poezie...se afla..intr un animal..

benny(dana) said...

te saluta un alt animal..inca nu m-am gandit ce animal voi fi..vaca am fost, voi fi si voi ramane, caprioara e prea finuta pt mine, cred ca..o pasare..as fi..a mai tare pasare.;)

ajnanina said...

Crina, da, nu e vina ta ca cineva, oricine te crede vaca; cine scrie etichete, le configureaza conform propriei realitati.
E mult mai grav, de exemplu sa fii considerat taur (chiar de ai fost candva)cand nu mai esti decat un bou...

Anonymous said...

Hator este o vaca. O vaca purtand discul solar intre coarne. Este cea care aduce lumina.

Mioriticele se uita cu invidie si nu pot sa inteleaga. Pot doar sa behaie in pustiu.

Uneori, chiar daca exprimi in limbajul lor, oamenii nu sunt capabili sa inteleaga. Mai bine da glas in vazduh si freamat prin codri si cei capabili sa auda si sa inteleaga glasul animalelor vor auzi.

...muuu!