Saturday, September 20, 2008

Beautiful Jim Key. Caii nu se impusca, asa e!


Un doctor avea un cal.

Si intr-o zi s-a dus la targ cu el, sa il vanda.
Calul l-a urmat linistit, tot drumul si s-a asezat frumos de-a dreapta lui, odata ajunsi la piata.
Cand primul client s-a apropiat si i-a oferit doctorului 500 de dolari, calul - Beautiful Jim Key - a cazut ca secerat la pamant, ca mort.
Doctorul a zis ca nu il mai vinde, moment in care calul superb s-a ridicat de la pamant, proaspat si sanatos si a scuturat semet din coama.

Faima lui Jim Key a facut de multe ori inconjurul lumii. Doctorul avea o tabla mare, neagra, pe care calul putea sa lipeasca litere si cifre, in functie de ce i se cerea sa faca.
Daca cineva din audienta ii spunea un cuvant, Jim Key alegea literele din care era alcatuit cuvantul si le lipea de tabla.

Singurul lucru pe care il cerea in schimb era un mar sau o para, ca recompensa, la finalul "reprezentatiei".

Odata, un reporter care nu credea defel in puterile supranaturale ale calului, a venit sa vada si sa NU creada. Critic si sfidator, nu i-a intins calului nimic, nici un fruct, in finalul stand-up-ului. Doctorul s-a dus langa Jim Key si l-a intrebat:
"Well, how did it go?"
Calul s-a uitat pentru o ultima oara spre reporter, dupa care a cules literele potrivite cu raspunsul pe care il avea in cap. Si pe tabla a aparut:
F-R-U-I-T-L-E-S-S

Acest post nu este o nascocire si nici o povestire zen.
BEAUTIFUL JIM KEY a existat, puteti sa cititi toate faptele lui de mare bucurie in "The Lost History of a Man and Horse Who Changed the World" de Mim Eichler Rivas.

De asemenea, puteti sa puneti un mar sau o para la mormantul lui.

No comments: