Tuesday, October 14, 2008

Altcineva, Altundeva, Altcandva

Nu inteleg nevoia mea de a fi Altcineva, Altundeva, Altcandva.

Se spune ca oamenii mint de frica sa nu le fie descoperit adevarul dinauntru de catre altcineva, inaintea lor. Eu mint din alt motiv: ca sa treaca timpul mai incet. Ca sa nu ma trec repede...
Zilele astea am observat ca...

Pisica vrea sa intre in casa. Si isi petrece ore intregi langa usa, doar-doar s-o deschide si va putea sa patrunda in casa in care oare de ce vrea atat de mult sa intre?!
Cainele alb vrea sa alerge prin curte. Si isi petrece ore intregi agatat de gratiile tarcului, doar-doar o gasi vreo gaura prin care sa tasneasca in curtea in care oare de ce vrea atat de mult sa iasa?
Kenia vrea sa se spele. Si isi petrece ore intregi plimbandu-si limba pe blana matasoasa, doar-doar o ramane odata pentru mai multa vreme (daca nu pentru totdeauna) curata. De ce oare vrea atat de mult sa fie curata?
Kisauni vrea sa isi suga laba in bratele mele. Si isi petrece(a) ore intregi incercand sa se aseze pe mine si eu sa raman naibii locului odata, ca sa isi suga laba pe care oare de ce vrea atat de mult sa o suga?
De ce naiba vrem sa fim Altcineva, Altundeva, Altcandva?

Nu caut un raspuns. Dar gasesc.
Altcineva inseamna alt si cineva. Altundeva, la fel. De Altcandva nici nu mai zic... Incerc sa le fiu umbra celor care au avut norocul sa nu aiba una.

7 comments:

benny said...

frumos...animale, libertate,

Anonymous said...

si vrei sa spui ca merge chestia asta cu timpul care trece mai incet daca minti? daca e asa, e grozav!

Crina Novac said...
This comment has been removed by the author.
Crina Novac said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Animalele nu vor "atat de mult". Animalele vor. Si stiu ce vor. De-asta au RABDARE.

Probabil ca noi nu stim. Probabil ca pentru noi, pusi in situatia de a alege dintre mai multe optiuni, rabdarea nu este o forma de manifestare sau calea spre ceea ce ne dorim, ci este un exercitiu dificil.

Cand ai rabdare nu exista "mult", "mai mult", "atat de mult". Exista doar "atat cat este nevoie" pentru a ajunge unde/la ce imi doresc.

Cat despre minciuna... animalele nu mint, ele doar traiesc.

Anonymous said...

Redevino animal, Crina!

citizen of the planet 2 said...

..Cautam sa fim altcineva atunci cand ne saturam de noi..Ne saturam de acelasi cearsaf, acelasi laptop, acelasi ruj, aceeasi intrare, aceeasi strada..si tot asa..pana ne revenim.Si iar o luam d e la capat..