Tuesday, November 4, 2008

De ce toarce pisica


Cred ca sunt bolnava la plamani. Fac asa, frr-frr. Nu stiu ce am, torc...


Asta seara am avut o discutie cu pisica mea. E speriata ca ca o fetita careia ii vine prima data ciclul si se duce alergand la mama ei, spunandu-i ca moare. Pisica mea s-a auzit pentru prima oara torcand si crede ca are o boala la plamani si ca e pe moarte. Si incerc de cateva ore sa ii explic ca e natural si ca e semn de dragalasenie si de caldura. Nu vrea sa inteleaga nici in ruptul capului ei frumos si sta lipita de mine, asteptand sa moara.


Acum 1 luna era speriata din nou. A venit la mine si mi-a zis ca ea vrea sa moara. Nu reusea sa isi spele toata blana de pe corp cu o singura limba. Si era atat de rusinata si se simtea atat de murdara, incat ma tot ruga sa nu ii mai pun mancare in bolul ei, ca sa moara.


Acum 1 an era speriata din nou. Descoperise ca toti ceilalti 4 pisoi negri langa care dormea erau baietei. Pentru ca ea nu avea la fel ca ei intre picioare, voia sa moara din fasha. Mieuna cel mai tare si cel mai des, de durere ca ea nu e frumoasa, nu e intreaga, nu e pisica.


La nastere, ea a fost prima care a iesit. Primele minute a stat nemiscata, am crezut ca s-a nascut moarta. Imediat dupa ce i-a scos si pe ceilalti fratiori ai ei, mama pisica s-a ocupat numai de ea. A lins-o, a iubit-o, a aranjat-o, a pregatit-o pentru 9 vieti. Doar era singura fetita din familie.


Tocmai acum cand scriu s-a asezat in fata mea si nu-si desprinde ochii de la mine. Ma opresc, pentru ca pare ca are sa ma intrebe ceva:

- Zi!

- Ma iubesti?

- Mult.

- Numai pe mine?

- Nu.

- Atunci as vrea sa mor.

- Si eu pe cine as iubi in locul tau?

- Pe celelalte pisici, mai bune decat mine.

- In locul tau nu voi putea sa iubesc pe nimeni. In locul tau poti sa stai doar tu.

- Vreau sa ma iubesti numai pe mine.

- Asta e comportament de om, nu de pisica.

- Da, e adevarat. Ma port ca un om, pentru ca numai oamenii NU pot sa iubeasca numai UN. Ei pot sa ii iubeasca pe toti, in acelasi timp.


Nu mai vorbesc cu ea. Ma sperie. Ma tem ca o sa cred ca am si eu o boala la plamani si o sa vreau sa torc si sa...

2 comments:

Dan Gheorghe said...

toate cele bune!!!

citizen of the planet 2 said...

stiu ca ai vrea sa scrii..dar nu simti..simti orice altceva in afara de ..scris..