Friday, February 27, 2009

Ne scufundam!

Luna asta se incheie campania de 2 ani in care s-a cercetat cam cat de repede se topeste calota glaciara antarctica: se topeste cum vezi cu ochii!

Iata cum o sa aratam in curand:



Iata cum arata deja unele insule din lumea asta.



Si ma ingrijorez.
Pentru maimutele din Zanzibar care nu stiu sa inoate. Pentru gaina cu pui din Banga care nu stiu sa inoate. Pentru Olegario din Crasqui care desi stie sa inoate, nu poate sa inoate atat incat sa ajunga la urmatorul pamant. Pentru catelul meu din Cocoloco care ma tem ca ma va astepta pe plaja, indiferent pana unde o sa ii ajunga apa.

Mi-e groaza ca o sa ne scufundam. Pentru ca nici in apa nu e mai bine.
Si ce sa ii zici balenei? Scuze, ne tii si pe noi in spinare? Pe noi toti?

Mai e putin timp. Putin de tot pana ce Planeta Albastra o sa se faca asa cum era la inceput, numai apa. Ma intreb cum o sa arate lumea noua care se va naste. Oare de data asta o sa avem 2 inimi?

2 comments:

ajnanina said...

nici eu nu ma descurc prea bine in apa... si, probabil, nici desendentii mei, daca i-as avea, n-ar avea cand sa-si creasca branhii.

nu stiu daca noua lume va avea 2 inimi... ar fi mai bine ?

bine te-ai reintors, Crina, ai stat cu balena?

venat show said...

visez adesea sfirsitul... De fiecare data este la fel: apa cit vezi cu ochii. Diferentele constau in altceva: la inceput era o groaza terbila, o spaima incomensurabila cocotata in ficare celula a corpului meu. Pe parcurs- da, bine, am avut si experiente initiatice, ce-i drept, - a devenit mai blind, stiam ca vine, stiam ca trebuie sa respir...si asa am invatat sa respir prin piele, mi-au crescut pielite intre degete, puteam sa innot ca delfinii. Si plamanii n-au mai folosit la nimic... si am vizat inclusiv la Bv marele sfirsit, cu apele care urcau spre mine, cocotata la o terasa unde beam un ceai.....
Acum e bine.. stiu ce voi face cind va fi sa fie...
Iubita, animalele sigur vor supravietui: si chiar daca unele vor muri, vor fi hrana pentru altele care vor supravietui...deci, nu le plinge pentru ca stiu ce planuri are Creatia pentru ele.
Fa-ti griji pentru oameni, daca vrei sa ajuti planeta; ei habar nu au pe ce lume traiesc....
Gratie!