Monday, April 9, 2007

ZOO Praga - o minune!

Gorilele stau intr-un penthouse luxos, cand nu sunt afara, pe hectarul despartit de oameni doar printr-un rau creat artificial.








Cheetah - ghepardul - cel mai rapid animal din lume, statea tolanit pe un delusor din tarcul lui, de asemenea despartit de vizitatori printr-un gard pe care il putea sari un copil de 6 ani.





Elefantii intr-o mini-savana, cu multe jucarii, buturugi si pond-uri in care sa se scalde.





Un pavilion de jungla indoneziana de 2000 mp si o capacitate de peste 15,000 metri cubi. Aici se vor simti "ca acasa" urangutanii si alte specii de maimute mici din Asia, 40 de specii de pesti, un terariu in aer liber pentru dragonii komodo, pasari si broaste testoase (ca testoasa-leopard).



Biletul costa 100 CZK (coroane cehesti), adica aproximativ 3.5 EURO/persoana. E deschis in fiecare zi, intre orele 9 si 18. Va duce un taxi de la orice hotel sau intrebati de autobuze, sunt unele directionate special catre zona aia.

Nu pierdeti marea ocazie de a hrani animalele! Doar pe timpul verii se organizeaza astfel de sesiuni pentru: pinguini, pelicani, canguri, lei de mare, LEI, TIGRI, LEOPARZI si JAGUARI!

1 comment:

Anonymous said...

Buna Crina! la gradina Zoo din praga sunt cumva si pinguini? Sunt adoratii mei. In vara, dupa moartea delfinului Marc, delfinariul din Constanta a anuntat ca il vor inlocui cu 4 pinguini. a fost si o campanie pentru alegerea numelor si se mandreau ca vor ramane permanent. Asa incat nu m-am grabit sa-i vad in vara, planificasem altfel weekend-rile. iar saptamana trecuta am facut drumul degeaba pana acolo, desi pe site apare programul lor de reprezentatii, casiera mi-a zis senina ca "au plecat cu italianul in septembrie". Am plans de furie:
1) stiu sigur ca au anuntat ca vor ramane permanent la C-ta
2) era cel mai apropiat loc in care ii puteam vedea (acum caut gradini Zoo in Europa si nu stiu exact ce sa aleg - Berlin, Barcelona, Londra, stii cumva daca la Praga au?)
3) ca in RO inca mai tb sa suni sa "te interesezi", nu merge doar cu un click rapid